Themabijeenkomst Muziek en Dementie

Datum: 
25 september 2019 - 13:00 tot 17:00
“Dementie hoeft geen belemmering te zijn voor emotionele diepgang.” (…) “Er is altijd nog een ik, dat kan worden aangesproken, ook al kan dat misschien alleen gebeuren door muziek.” Oliver Sacks in Musicofilia (2007) 

In de Week van de Dementie organiseren Deltaplan Dementie en het project Korrewegwijk Dementievriendelijk van de Hanzehogeschool Groningen een themamiddag over muziek en dementie.

 

Dementie Ervaringsmiddagen
Deze middag is de afsluiter van een reeks van vier Dementie Ervaringsmiddagen, die de Innovatiewerkplaats Kunsten, Zorg en Welzijnvan de Hanzehogeschool Groningen en partners in de Groningse Korrewegwijk organiseerden. Uitgaande van  ervaringsverhalen van leven met dementie en met de kunsten als aanjager, onderzochten wij afgelopen jaar hoe de ervaringen van familie, verzorgenden, vrijwilligers, kunstenaars, onderzoekers en studenten elkaar kunnen versterken. 

 

Met dank aan
Centre of Expertise Healthy Ageing Hanzehogeschool Groningen, Emmaplein Foundation, Fonds voor Cultuurparticipatie, Fonds RCOAK, Gemeente Groningen, Goeie Buurt en Een Leven Lang Kunst.

 

Voor aanmelden en meer informatie klik hier
Woensdag 25 september van 13.00 - 17.00 uur (Groningen).